Aventuri,  Meleaguri natale

Weekend pe taramuri hunedorene

In drumul nostru spre Krystal boutique maison am facut o oprire de dezmortire la Geoagiu Bai. Mai exact de atat, eu imi doream sa vad baile romane. Nu sunt atat de spectaculoase ca si in poze, sunt de-a dreptul neingrijite, dar poti citi dintr-o carte deschisa a trecutului vizitandu-le. M-am intrebat, fiind acolo, de ce nu valorificam tot ce avem. De ce nu se ocupa administratia, primaria sau oricine e nevoie de imprejmuirea locului si ingrijirea lui. De ce nu se poate percepe o taxa modica din care sa se poata intretine o lectie vie de istorie.

Pentru ca nu exista determinare, interes si probabil mai ales un venit serios din asta. Din pacate…

Hotelul nostru, desi nu gasisem nici o recomandare pe niciunde despre el, a fost la nivelul asteptarilor: ingrijit, cu verdeata, perfect pentru seri si zile de vara.

Eram in cautarea unui loc cu piscina, unde sa putem petrece si o dimineata/dupamasa de relaxare. Si l-am gasit! Si vi-l recomandam! La mancare nu exceleaza, dar nu e nici pe o panta descendenta! Pot spune ca e decent.

Locatia e in Pestisul mare, in suburbia Hunedoarei.

In cele doua zile petrecute in zona, am vizitat Castelul Corvinilor si lacul Cincis. De obicei ne agitam mai mult de atat, acum am vrut sa profitam si de piscina si sa respiram vara ce e pe final.

Castelul Corvinilor/Huniazilor sau cum s-o fi numind, e mai mult decat poate descrie o poza sau eu prin cuvinte. E perfect pentru visele copilelor de a fi printese, dar si eu ma puteam visa regina fara nici cea mai mica ezitare! Cei fara copii sau cu copii ceva mai maricei pot beneficia si de ghid, ceea ce face si mai autentica experienta! Data viitoare cu siguranta vom face turul ghidat, chiar suntem curiosi de legendele si adevarurile sub care se ascunde impunatorul castel! E de basm, cum s-ar spune!

 

Lacului Cincis i-am dat o „tura” in incercarea de a gasi un loc in care sa luam pulsul apei si atmosferei, dar la campinguri se percepea o taxa de 10 lei/persoana, iar mai apoi ne-am pierdut rabdarea si foamea ne-a pus stapanire pe fiinta si dorinte.

Am mancat ghiciti unde? La motel Cincis, bineinteles! Bun, frumos si aratos! Si privelistea si mancarea si locatia! O alta recomandare! De masa macar, ca la cazare nu ne putem pronunta!

Dupamasa ne-am petrecut-o balacindu-ne si frematand in sorele de august, cu cate o bere sau un vin la purtator, dupa preferinte. Copii s-au multumit cu apa din piscina, nu au avut nevoie nici sa bea, nici sa manance, ci doar sa se scufunde! Si-or fi potolit si setea in nebunia entuziasmului, cu siguranta!

Dupa micul dejun, bufet din care aveai ce alege, am pornit spre casa, dar a fost musai sa oprim si la Giardini di Zoe! Cum sa mergi in Hunedoara si sa nu te plimbi printr-o gradina atat de minunat amenajata?

Bineinteles ca lumea care vine sa vada o gradina e cu extrem de multe procente peste cea care viziteaza Baile romane. Si totusi gradina nici macar cu numele nu ne prezinta vreo frantura din ce am fost noi, candva…

Nu zic ca nu m-am delecrat sau bucurat de gradini, pentru ca isi merita aprecierea si e multa munca la mijloc, dar am ramas cu un gust amar pentru ca nu promovam ce ne reprezinta cu adevarat, sau ce ne-a ramas din mosi stramosi.

Per total a fost un alt weekend de trecut pe lista a ceea ce ne doream sa vedem cu proprii ochi din ce are de oferit Romania. Am vazut si ne place, cu bune si rele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *