Aventuri,  Meleaguri natale

Unde plecam?

Plecam la mare! De ce la mare?

E ca si cum s-ar fi ivit peste noapte o oferta de nerefuzat, dar parca nu pe placul meu, totusi. Daca intelegeti ce vreau sa spun 😜

Marea noastra nu imi satisface ideea de concediu. Nici pe departe! Ba chiar o privesc ca pe o vaduva suferinda. Biata, ca nu e vina ei, in fond si la urma urmei!

E o mare ca toate celelalte, doar ca fara ape turcoaz, fara peisaje care te lasa fara suflu, fara cherhanale de la care sa nu mai vrei sa pleci. Sau poate nu am fost eu in locul si la momentul potrivit! Chiar si asa, e tot o mare! Si aici vine dezamagirea: noi, oamenii. Stricam tot ce am primit fara sa cerem. E ca si cum ne apartine de drept nisipul ala fin sau valurile care mangaie tarmul. Le calcam in picioare si la propriu si la figurat, din pacate. Cei care isi arunca deseurile pe plaja sau in apa, in egala masura cu cei care ar trebui sa curete apa de alge si meduze. Unii din nesimtire, altii din ignoranta. Imi e tot una, rezultatul final e dezgustul meu. Pentru ca nu mai sunt adepta cluburilor, ca sa pot gasi un plus in Mamaia. Si tot ce ar trebui sa ma atraga, ma indeparteaza….

Tocmai v-am explicat de ce fug. Sa va spun si de ce ma duc, nu? ☺️

Ma duc pentru bucuria copilului! Ma duc pentru ca avem prieteni care au ales aceasta destinatie si vom avea companie! Ma duc pentru ca alte variante de concediu (la mare) , potrivite pentru noi acum, nu prea sunt. Ma duc pentru ca oricum ar fi, sufletul meu tanjeste sa isi revada febletea, sa ii asculte muzica si sa ii simta mangaierea…

Am fost in vacante si singuri si insotiti. Pentru adulti diferenta nu e majora, mai ales daca exista si variante de facut pasi, multi pasi spre noi descoperiri. Dar pentru Petra conteaza compania mai multor micuti din gasca! Iar aceasta alegere e pentru ea. E pentru ca inca nu avem siguranta ca in saptamanile ce urmeaza nu vom fi blocati in tara. Blocati e mult spus, probabil se va putea merge si atunci aproape oriunde, indiferent de numarul de cazuri, daca vei avea dovada unui test negativ. Dar riscurile la care te supui cu testarea si plecarea in 72 de ore sunt destul de mari. Testul negativ nu iti da nici o garantie ca nu te retesteaza si tara in care vrei sa intri, ca al doilea rezultat va fi tot negativ si lista de necunoscute poate continua.

Eu, desi cred ca e in van, inca sper sa putem, in cateva saptamani, sa parasim Romania si pentru implinirea nevoilor noastre. Nu in defavoarea nevoilor ei, ci in favoarea tuturor!

E o vara altfel si nu putem decat sa ne mulam pe ceea ce ni se ofera fara riscuri majore. Pentru noi, ce conteaza acum, e sa avem spatiul nostru oriunde am merge. Sa putem respecta noi regulile daca altii nu o fac. Din acest motiv am ales varianta de a sta intr-un apartament.

Decibelii aventurii sunt sub nivelul marii, poate relaxarea se va ridica la asteptarile noastre!

Cand plec spre oriunde, prima necesitate a vacantei e aventura. Si adrenalina unui concediu se naste din necunoscut. Pleci spre un loc pe care nu l-ai mai vazut, pe un drum pe care nu l-ai mai strabatut ori amandoua. Exceptia poate fi un drum strabatut sau un loc vazut care candva ti-a taiat respiratia.

Dar in aceste momente aventura e pusa sub semnul intrebarii de coronavirus. Si avand o responsabilitate mult mai mare decat pe cea a propriei vietii, nu imi permite constiinta sa fiu necumpatata. Ce primeaza acum e siguranta!

Ma „scuz” oarecum in fata voastra pentru alegerea facuta. Fac asta defapt pentru mine. Ma asigur inca o data ca am luat decizia buna si in circumstantele actuale, cu un copil, altceva decat asta nu era de luat in calcul.

Pornim azi, poate ne vedem acolo! Daca nu, ne vedem cu siguranta pe Facebook sau Instagram 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *