Uncategorized

Peniscola

Perioada: Sfarsit de mai

Locatia: Peniscola, Spania

Temperatura: ~ 30°

Vacanta pe cont propriu (zbor Wizz air: Cluj-Valencia și retur) 

Îmi amintesc cu drag orice moment petrecut la mare. Orice loc cu apa sărată asezonata cu nisip, pentru mine e un loc de suflet.

Liniștea din spatele valurilor nu poate sa fie înlocuită în inima mea de nimic altceva.

Peniscola este una dintre principalele atracții ale provinciei Castellón, când vine vorba de mare, soare și istorie. O combinație perfecta, care te poate transpune cu sute de ani în urma.

Privind aceasta cetate fortificata de departe, te vrajeste. Se inalta 64 de metrii de la nivelul marii, fiind înconjurată din ambele parti de Mediterana. Stradutele castelului ascund povesti uitate, imbiindu-te, parca, sa le descoperi.

Noi am vizitat-o împingând un cărucior, într-o zi de iunie. Petra a stat extrem de comod la mine în brate sau in marsupiu, deci caruciorul a fost mai mult pe post de decor.

Per total a fost încântător sa privești muscatele afișate pe la geamuri, sa vezi de sus marea ușor spumoasa de la norii din zare. Cu tot cu cariucor 🙂 Pentru ca fără proprietara lui nu plecam niciunde și nu am fi ajuns acolo. E parte din noi și noi, mami și tati, sprijinul ei. Chiar și la împins căruciorul 🙂

Stațiunea de azi e împărțită in doua de castelul fortificat de ieri. E un mic orășel cochet, cu un port și mult șarm. Pe străduțele abrupte ale castelului veți găsi nenumărate baruri, magazine și restaurante, cam 200 la număr cu 2,3 măsuțe scoase pe post de terasa. Casele acoperite cu scoici si colorate in alb si albastru fac parte din povestea care ti se afiseaza la fiecare colt. 

Aici s-a filmat „Game of Thrones”. Aici și-a găsit refugiul cu mulți ani în urma papa Benedict al XIII lea. Aici totul s-a păstrat după restaurare exact asa cum era, probabil și pentru ca stațiunea e mai mult frecventata de spanioli decat de alte nații. Din 1972 a fost declarata rezervație naturala, ca să va faceți o idee!

Plaja, cu un nisip auriu, te cheamă la ea și de pe faleza și la coborârea de pe aleile castelului. Iar o masa luata privind oricare din cele doua atracții nu poate sa fie altceva decât un succes! Noi am mâncat scoici și creveți, delicioase amandoua! Ne-am așezat exact unde ni s-a făcut foame, fără sa avem recomandări sau se cautam pe TripAdvisor unele.

Nu știu ce presupune a te caza în stațiune, noi am fost doar în trecere. Dar Booking-ul va poate lamuri!

Locația se afla aproximativ la jumătatea drumului dintre Barcelona și Valencia. Puteți ateriza pe oricare aeroport, sa închiriați o mașină și sa porniți în expediție! Autostrada curge frumos paralel cu marea, se poate ieși oricând și oriunde de pe ea. 

Ce va pot spune eu e ca oriunde ați merge, la malul marii, dacă nu e turistic, prețurile scad drastic: la supermarket, restaurante, cafenele. Singura problema e ca în aceste localități hotelurile sunt foarte puține sau chiar lipsesc. Dar dacă va place sa va gospodariti singuri și sa luați masa pe unde va apuca foamea și va cade bine, eu zic ca este o varianta mult mai accesibila!

Pentru mine, Spania este tara soarelui răsare. Exact ca în povesti!

Va asteptam incontinuare sa crestem impreuna si sa invatam din fiecare experienta, abonandu-va la newsletterul Indragostita de Lume! Si tare as vrea sa ne imprietenim si pe Facebook si Instagram!