Cu un infant la drum cu avionul-tot ce trebuie sa stii
De când am început sa dau mai departe articolele despre călătoriile cu un copil mic, au început sa apara si intrebarile. O chestie constructiva de ambele părți! Eu primesc inspirație pentru noi articole, iar voi răspunsurile căutate.
Asa iau naștere aceste rânduri. E greu sa te transpui în timp și sa îți amintești ce întrebări te macinau înaintea primului zbor cu un bebeluș. Nu îmi amintesc ce gândeam pe atunci, știu doar ca a fost dificil sa plecam. „De ce sa duci un copil de 2 luni cu avionul? Îl chinui!”
Am fost eu împotriva lumii. Și am răzbit! 🙂
Ați călătorit înainte de a avea un copil? Aveați o viata activa? Dacă răspunsul e pozitiv, va pot asigura ca nu are de ce sa se schimbe ceva. Nici un adult nu e atât de maleabil precum un copil. Ei se mulează in orice situație și fac fata provocărilor.
La 2 luni, orice copil are nevoie de mama lui. În mama lui poate găsi iubire și hrana, siguranță și confort. Și o va urma oriunde!
Nu știu cum e cu un copil care nu e alăptat, dar pot sa va spun cum a fost la noi! Ușor, mult prea ușor! A fost vacanta cea mai relaxanta pana a împlinit 3 ani, când deja se juca singura și nu mai trebuia sa fugim după ea în toate direcțiile. Manca, dormea, își făcea treburile și de la capăt! Sanul o liniștea și hrănea! Pe malul marii, în Italia, a dormit exact ca un îngeraș!
Copilul se poate alapta fără probleme, pe tot parcursul zborului, chiar și cu centura pusa! Acea centura nu este una clasica! Este o centura care ii trece copilului prin jurul taliei și are un dispozitiv de prindere de centura adultului în bratele căruia sta infantul. Poate sa fie strânsă, sau nu. Nu e pentru siguranță! La decolare și aterizare, atât noi ca și adulți, cât și infantii (care nu au loc în avion, ci stau în bratele mamei sau tatălui) si copii peste doi ani sunt obligați sa stea pe locul lor, cu centura pusa. Odată stins semnalul luminos care obliga la menținerea centurii, ne putem ridica liniștiți de pe scaun.
Când avea 11 luni, culoarul avionului a fost un fel de pista de alergare. Iar stewardesele deveniseră bone!
Pana la 2 ani și jumătate nu am plecat fără sistem de purtare! Din punctul meu de vedere e indispensabil: la check in, când alergi prin terminalul aeroportului, când somnul își face simțită prezenta. E și hands free, pe deasupra!
Când copilul e deja diversificat, se pot duce la bordul avionului, deci în bagajul de mana: apa, fructe, iaurt, gustări. Asta pana la 2 ani! Ulterior, ne descurcam cum putem!
Căruciorul: indispensabil după 3 ani! 🤣 In 2018, varianta Turcia (in Spania l-am luat cu noi) l-am lăsat acasă. În ideea ca suntem în resort și nu e o necesitate. Petra avea 2 ani și 3 luni. Mare prostie am făcut! Mi-am rupt spatele cărând-o la amiaz pana în camera, care nu era tocmai pe plaja. Căruciorul e gratuit fără limita de vârstă, nu faceți greșeală de a-l lasă acasă! Poate sa fie dintr-o singura piesa, în cazul celui sport, sau din doua, varianta de cărucior modular. De asemenea, căruciorul se poate preda la cala înainte de a trece de check in sau se poate merge cu el pana la scara avionului.
Am mai scris un articol, cu ce este necesar sa avem în bagajul de mana aici și nu as vrea sa repet. Totuși, acel articol a fost scris gândindu-mă la copilul meu mai mare, nu la unul sub 2 ani. Sa nu uitați de scutece și șervețele umede!
Și ce sa nu mai uitati: indiferent de vârstă, cei mici au nevoie în principal de noi! Dacă noi suntem acolo, pentru ei acasă e oriunde!
Călătorii frumoase! Și nu ezitați sa puneți întrebări incontinuare! Sunt aici și va răspund cu drag!
