Plecati departe

Obiecte esentiale de luat in bagajul de mana

Evident,cand copilul e cu noi! 🙂 De 3 ani si 4 luni nu am calatorit niciodata fara cea mica,deci ea fiind de nelipsit cand plecam la drum,bagajul e si el adaptat nevoilor ei.

Cat timp a fost alaptata unele lucruri s-au intamplat ceva mai usor. Si aici ma refer la infundatul urechilor si somnul de pe avion.

Dupa aproape 2 ani de alaptat,am decis amandoua ca e momentul sa incheiem etapa si ca exista multe alte feluri prin care ne putem conecta una cu cealalta.

Sa trecem la treaba! Ce nu uitam niciodata acasa/luam cu noi la bordul avionului:

  1. Apa
  2. Ceva de rontait-cel mai adesea avem mai multe variante,in cazul in care in acea zi nu are preferintele obisnuite,sa avem solutii de back up 🙂 De la fructe la fructe uscate,covrigei,sandwich,iaurt. Cand am zburat ultima data am avut si o acadea- prinde foarte bine pentru momentul decolarii,cand presiunea e mare,se infunda urechile si de cele mai multe ori cei mici se agita,neputand sa isi paraseasca locul sau sa se ridice de pe scaun. La decolare si aterizare toti pasagerii sunt asezati la locurile lor,cu centurile prinse,fara posibilitatea de a se ridica.
  3. Spray/servetele umede pentru dezinfectarea mainilor sau obiectelor ce cad pe jos.
  4. Marsupiul. Inclusiv la ultimul zbor (3.2 ani) l-am avut cu mine. E foarte comod cand gonguta oboseste dupa ce a explorat pe repede inainte aeroportul,lasandu-mi mainile libere si scapandu-ma de durerile de spate.
  5. Termometrul si un antitermic (noi preferam supozitorul). Asta e punctul cel mai important! E primul lucru pe care il notez intotdeauna pe lista de bagaje. Copilul poate sa fie sau nu racit,nu are importanta. Cei mici sunt foarte imprevizibili cand vine vorba de o viroza. Iar cand te mai afli si la altitudine si fara solutii salvatoare,cred ca se va instala panica. Deci nu uitati niciodata sa strecurati un antitermic in bagajul de mana!
  6. Haine de schimb
  7. Carucior. Pana la 4 ani,cam la toate companiile aeriene,caruciorul sport se poate lua fara a achita o taxa suplimentara. Se depoziteaza la cala si e extraordinar de practic daca excursia are in plan si vizite sau plimbari lungi.
  8. Jucarii/carti. Jucarii in avion nu stiu daca am luat vreodata. Carti cu autocolante la ultimele zboruri si nelipsitele carti senzoriale,care fac minuni. Acasa stau ascunse,fiind solutiile salvatoare la drumurile mai lungi. Sunt handmade,cu dragoste lucrate si de cea mai buna calitate 🙂

Sub forma de gentuta,nu ocupa mult spatiu. O casuta de papusi in mini-miniatura

Asta e varianta pentru o gonguta de peste 2 ani,2 ani si jumatate,depinde de fiecare copil. Dar mai avem una,pentru varstele mai fragede.

Aceste minunatii le puteti gasi pe Handmade Loving

Atentie,doar pe baza de comanda!

Daca articolul ti-a fost folositor, te invit sa te abonezi la pagina mea 🙂

Va asteptam sa crestem impreuna si sa invatam din fiecare experienta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *